De 6 Do`s om een au pair te ontvangen

Om een au pair te interviewen en te matchen daar gaat veel tijd in zitten, maar bedenk wel dat jij een geschikte Aupair in jouw gezin wilt die bij jullie past en op jullie kinderen kan passen
Als jullie een keuze hebben gemaakt en de passende au pair hebben gevonden dan is het voor de au pair mooi om haar te verwelkomen in een warm huis. Hierbij 6 tips hoe voor te bereiden op haar komst:

●Verwelkom de au pair

Zorg ervoor dat jouw au pair zich onderdeel voelt van het gezin. Wees welkom en moedig haar aan thuis te blijven bij jullie om elkaar beter te leren kennen. Leer jouw kinderen om hetzelfde te doen en respect te hebben voor de au pair omdat zij ook bij het gezin hoort.

●Slaapkamer

Zorg ervoor dat de au pair een nette, schone, mooie slaapkamer heeft. Het is erg belangrijk dat zij zich op haar gemak voelt. Ze zal er veel tijd door brengen wellicht met vrienden of alleen en het is erg belangrijk dat zij zich veilig voelt en welkom. Vraag haar wel om haar kamer schoon te houden.

●Vraag of ze helpt met licht huis houdelijke taken

Vraag jouw au pair om te helpen met licht huis huishoudelijke taken. Een au pair mag helpen in het huishouden, zorg ervoor dat zij een duidelijk schema heeft waarin staat wat en wanneer zij met wat kan helpen. Vraag het altijd met respect.

●Huisregels

Bespreek de huisregels met de au pair en ook een au pair schema waarin staat wanneer zij voor de kinderen zorgt en wanneer zij kan helpen met lichthuishoudelijke taken. Wees realistisch. Zij komt om te ondersteunen waar nodig.

●Tijd met je au pair

Wat erg belangrijk is, is om tijd door te brengen met de au pair, Leer haar kennen. Zij brengt veel uren door met jullie kinderen dat is het ook prettig om te weten hoe zij in elkaar zit, en wat haar hobbies zijn etc. Laat haar de nabije buurt zien, waar je boodschappen kan doen, waar de kinderen op school zitten, stel haar voor aan de juf of meester, laat zien waar de sportschool is e.d.

●Motiveer jouw au pair
Motiveer de au pair om lid te worden van een sport vereniging of i.d. Dat ze deelneemt aan een taalcursus zodat zij nieuwe mensen leert kennen.

Respect jouw au pair zoals jij ook gerespecteerd wilt worden, behandel haar zoals jij ook behandeld wilt worden. Ben jij opzoek naar een au pair neem dan contact op met Wecare AuPair. Zij kunnen jou in contact brengen met Filippijnse aupairs. Voor meer informative bezoek hun website www.wecareaupair.com!

Advertisements
De 6 Do`s om een au pair te ontvangen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s