8 do1s als je een au pair bent

Iedereen kan een au pair zijn als je volwassen bent, hard werkt, geduld en inlevingsvermogen hebt. Een nieuwe cultuur en een relatie opbouwen met jouw gastgezin en de kinderen kan heel erg overweldigend zijn en soms wel moeilijk.

Als au pair creeer je veel nieuwe herinneringen, zeker als je het naar je zin hebt. Je leert een nieuwe cultuur kennen en een nieuwe taal en nieuwe mensen.

Voor een beter verblijf zijn er hier 8 tips:

  • Opgeruimde kamer

Maak altijd je bed op en zorg ervoor dat je kamer altijd netjes is. Mischien denk je dat het gastgezin het niet ziet maar daar letter ze uiteraard wel op. Laat zien dat je een opgeruimd persoon bent.

  • Kook een traditioneel gerecht uit je land

Probeer een lekker traditioneel gerecht te koken voor het gastgezin. Zo kunt je laten zien wat jullie eten en dat zullen zij erg waarderen.

  • Communicatie

Het is heel erg belangrijk dat de communicatie met het gastgezin goed verloopt.  De ouders verwachten een terugkoppeling van jou hoe de dag is verlopen en hoe het met de kinderen is gegaan. Op deze manier krijg je ook een sterkere band met het gastgezin en leer je om bij hen te zijn. Vergeet niet om ook een stukje cultuur bij te brengen waar jij vandaan komt.

  • Fit In

Kom te weten wat de hobbies zijn van het gastgezin en wat ze niet leuk vinden.  Zo kun je een betere band met hun opbouwen en met hun meedoen.

  • Speciale gelegenheden

Speciale gelegenheden zijn belangrijk, zoals verjaardagen, moederdag, verjaardagen, feestdagen, wees erbij, neem deel en vraag hoe jij kunt helpen. Zij zullen de helpende hand waarderen en uiteindelijk krijg je daar veel voor terug.

  • Professioneel

Probeer zoveel als mogelijk niet te zeuren en niet te mengen met persoonlijke en zakelijke onderwerpen van het gastgezin. Jij bent aangenomen om te helpen met de kinderen en niet andersom.

  • Relax

Het is ok om zo nu en dan lekker te relaxen as daar te tijd voor zolang de kinderen veilig zijn en de ouders blij en tevreden.

  • Memories

Als au pair maak je heel veel mooie memories die je voor altijd bij zullen blijven. Je bezoekt veel plaatsen, maakt nieuwe vrienden en de band met het gastgezin en de kinderen zijn dingen die jou altijd bij zullen blijven.

Dit zijn 8 goede tips om het au pair jaar goed en gezellig en succesvol te kunnen doorlopen. Ben jij op zoek naar een goed au pair bureau, bezoek dan Wecare AuPair. Voor meer details en informatie bezoek dan hun website www.wecareaupair.com!

Advertisements
8 do1s als je een au pair bent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s