Au Pair – Een ervaring voor het leven

Ben jij nu een student en woon je al je hele leven in je eigen land? Dan zal je vast de droom hebben om te willen reizen naar andere landen.

Echt, er is niets mooiers dan de wereld te ontdekken en jezelf in een heel nieuw land, een nieuwe cultuur en een nieuwe taal. Dat kan, door een au pair te worden. Je verblijft bij een gastgezin en zorgt voor de kinderen en doet ook wat licht huishoudelijke taken. Dit is de kans om die globe trotter te worden.

In dit artikel leggen wij uit waarom deel nemen aan het au pair programma een ervaring word om nooit te vergeten.

Het culturele avontuur

Wat zeker 1 van de voordelen is van een au pair zijn is dat je echt de cultuur leert kennen in tegenstelling als je bijvoorbeeld zou gaan studeren in het buitenland. Je woont bij een gastgezin in, voor 1 jaar, je leert en ervaart dus echt de Nederlandse cultuur, de taal, de gewoontes en de etiquette. In andere woorden, het zal je zeker even uit je comfort zone halen maar dit zal je wel bewust make dat je in een totale nieuw leven bent binnen gestapt. Natuurlijk zal het even duren voordat je helemaal je draai hebt gevonden en je zal beste even misschien heimwee hebben maar zodra alles loopt dan zul je erg gelukkig voelen.

Kost en inwoning

Gezien alle kosten gedragen worden door jouw gastgezin is er geen reden om te gaan stressen over jouw dagelijkse kosten. Daarbij komt ook kijken dat jij maandelijks een zakgeldbedrag ontvangt welke je kan gebruiken om iets leuks voor je zelf te kopen en om deel te nemen aan uitstapjes van het bureau en om andere plaatsten in Nederland te ontdekken.

Voel je thuis bij het gastgezin

Als je eenmaal gewend bent aan je nieuwe leven en je nieuwe omgeving dan zul je zien en merken dat je ook een band zult opbouwen met jouw gastgezin. Zij worden toch een beetje jouw tweede gezin in het buitenland, ook al blijf je maar een jaar zul je toch mooie momenten met hen delen en ervaren, plus door op de kinderen te passen zal voor beide een ervaring worden die nooit te vergeten is.

Een nieuwe taal leren en een nieuwe taal uitleggen

De eerste taal van jouw gastgezin mag niet ook jouw eerste taal zijn, zelfs als zou je het een beetje onder de knie hebben is het toch heel anders als je het vloeien kan spreken. Jij zal een geheel nieuwe taal leren door dagelijks met het gastgezin te spreken en met de kinderen en deel te nemen aan een taalcursus, aan de andere kant zal jij ook hen een nieuwe taal leren.

In het kort, een au pair in een ander land geeft je zoveel meer dan alleen een jaar naar het buitenland. Je leer teen nieuwe taal, een nieuw gezin, en een nieuwe cultuur kennen.

Neem vrijblijvend contact op met Wecare AuPair vandaag voor alle aupair vragen.

Advertisements
Au Pair – Een ervaring voor het leven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s