Drie tips voor gastgezinnen om een au pair te selecteren

Meer dan alleen een oppas

Het komt vaak voor dat ouders een oppas aan nemen die het gezin niet kent omdat familie, vrienden en kennissen het te druk hebben om te helpen met de kinderen. Dit is toch wel vaak het geval, zeker als beide ouders werken. De reden is vaak dat familie leden of, te oud, te jong of te ver weg wonen om te kunnen helpen.

Het komt vaak voor dat zelfs goede familie vrienden ook niet kunnen helpen met de kinderen omdat zij zelf kinderen hebben, zelf druk zijn met werk en hun eigen zorgen hebben voor hun eigen gezin. Met andere woorden, je wilt ze niet lastig vallen met de vraag of ze tijd willen vrij maken om op jullie kinderen te passen, daarom is het vaak zo dat ouders toch gaan kijken naar de mogelijkheden voor goede andere kinderopvang.

Als resultaat gaan ouders opzoek naar een nanny service, kinderopvang of andere vormen van opvang om te garanderen dat hun kinderen de juiste zorg krijgen. Ouders kunnen hun kinderen een mooie culturele ervaring bieden door een au pair uit te nodigen dan een Nederlandse oppas aan te nemen.

Voor sommige ouders is dit de eerste keer dat u over een au pair hoort of leest, “een au pair is een jong persoon tussen de 18 en 31 jaar, die voor de duur van 1 jaar bij het gastgezin woont, om een andere taal en cultuur te leren kennen, in ruil voor kost en inwoning mag een au pair het gastgezin maximaal 30 uur per week helpen met licht huishoudelijke taken en het verzorge van de kinderen”www.wecareaupair.com

Hoe selecteerd een gastgezin een au pair?

Gastgezinnen dienen het volgende te weten over waar op te letten om een au pair te selecteren.

Uiteindelijk zullen jullie 12 maanden bij elkaar wonen, en dat is een hele lange tijd! Hier een paar tips waar op te letten:

  • Gebruik Skype en andere communicatie middelen. Gastgezinnen kunnen uiteraard emails uitwisselen met au pairs maar het is toch veel beter om elkaar te kunnen zien en om ook echt met elkaar te kunnen praten, daarom is Skype een goede tool om te gebruiken. Dit is een goede manier om te gaan of zij de Engelse taal goed beheerst en of beide partijen goed met elkaar kunnen communiceren.
  • Lees zorgvuldig het au pair profile door. Gastgezinnen dienen te leren om tussen de lijnen door te lezen in de au pair profielen. Een au pair profiel is een korte introductie hoe een au pair is, wat haar achtergrond is en redenen om au pair te worden, daarom is het erg belangrijk om alle profielen goed en aandachtig door te lezen omdat elke au pair haar eigen persoonlijke motivatie daarin kenbaar maakt. Een profiel dat kort en slordig eruit ziet geeft al aan dat die kandidaat wellicht niet heel erg interesse heeft. Een goed profiel ziet er netjes en verzorgt uit, alle vragen zijn beantwoord, ze schrijft met een positieve toon wat al aangeeft dat zij zelfvertrouwen heft en geode relaties kan opbouwen.

De juiste match!

Er zijn veel websites waar je een au pair kan vinden maar bezoek onze website voor volledige informative op www.weareaupair.com. Door onze tips en advies vindt u vast de juiste au pair die bij u en uw gezin past.

Bezoek onze website voor meer informatie over ons programma!

Advertisements
Drie tips voor gastgezinnen om een au pair te selecteren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s