Tips voor het gastgezin om zich voor te bereiden op de komst van de au pair

Het au pair progamma leren kennen

1 van de vele prioriteiten van ouders is dat de kinderen goede en veilige opvang hebben waar zij zich thuis voelen als de ouders aan het werk zijn. Er zijn veel factoren die erbij komen kijken wat het maakt dat een bepaalde opvang goed of de juiste maakt, dan alleen er te zijn voor kinderen is niet voldoende.

Om dit te kunnen doen dienen ouders uiteraard te werken om zo voldoende inkomen te hebben om de opvang te kunnen betalen, wat bij de eerste basis behoeftes behoort als je kinderen hebt. Hte ligt er aan wat vor werk ouders doen en hoe hoog hun inkomen is, en dan een keuze van opvang te maken welke bij hun past om zo een opvang te kiezen die bij hen past als gezin en in budget.

Realiteit is dat ouders minder tijd kunnen door brengen met hun kinderen als dat zij zouden willen. Vaak werken beide ouders, er kan er niet opeens 1 stoppen met werken omdat zij anders in de financiele problemen zouden rake.

Dit is en blijft een diliemma voor veel ouders in Nederland, zeker gezien opvang gewoon erg duur is en een nanny of oppas aan huis helemaal niet te betalen is. Er is een oplossing voor dit dilemma! Neem een au pair!

“een au pair is een jong persoon tussen de 18 en 31 jaar, die voor de duur van 1 jaar bij het gastgezin woont, om een andere taal en cultuur te leren kennen, in ruil voor kost en inwoning mag een au pair het gastgezin maximaal 30 uur per week helpen met licht huishoudelijke taken en het verzorge van de kinderen”www.wecareaupair.com

Tips voor gastgezinnen

Het au pair programma is veel veel gezinnen nieuw! Hierbij een paar tips hoe met een au pair te communiceren zodra u een au pair geselecteerd heeft via Wecare AuPair:

  • Communiceer met uw au pair als zij nog in haar eigen land is. Dank aan social media , denk aan berichten sturen, video call and voice call programa`s is het nu erg makkelijk om snel in contact te maken. Wij raden ook aan dat gastgezinnen regelmatig in contact blijven vanaf het moment dat u uw au pair heeft gekozen tot het arriveren van uw au pair bij uw thuis. Het is leuk als jullie elkaar al leren kinderen en ook spannend voor de kinderen om te weten wie er bij hun voor 1 jaar komt wonen, zo kan het hele gezin al een band opbouwen met de au pair. Ook kunt u in deze periode de taken nogmaals doornemen zodat er geen misverstanden zijn en dat alles duidelijk is zodra de au pair er is. Gastgezinnen kunnen via zoveel manieren contact houden, denk aan Skype, Facebook, email, en vele andere communicatie mogelijkheden!
  • De au pair kamer voorbereiden. Gezien een au pair onderdeel zal zijn van het gezin, is het vanzelfsprekend dat haar aankomst speciaal zal zijn. Dit betekend niet dat de rode loper uithoeft maar kleine dingetjes maken het wel af, denk hierbij aan een mooie bos bloemen op haar kamer, lekker geurkaarsjes en bijvoorbeeld fotolijstjes klaar zetten waarin zij foto`s kan doen van haar familie en vrienden. Het gaat erom dat zij kan zien date er aandacht is bested aan haar komst en het belangrijkste is dat haar kamer schoon is en dat de basis elementen erin zitten zoals een TV, mobiele telefoon, computer met internet access, een bed en een tafel etc. De kleine dingen maken het verschil zodat de au pair zich welkom voelt, dat is een mooie basis van het beging van een mooi jaar.
  • Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Onthoud dat een au pair toch zeker in het begin een vreemde zal zijn in uw gezin. Een gastgezin kent alleen haar achtergrond van wat er in het au pair profiel beschreven staat en wat er is verteld via Skype etc. De beste manier om elkaar beter te leren kennen is face to face. Neem de tijd om meer te weten te komen van uw au pair, wat haar hobbies zijn, uit wat voor gezin zij komt etc. Blijf altijd communiceren met uw au pair zodat er geen misverstanden ontstaan tijdens het jaar.

Kiez een Filippijnse Au Pair

Filippijnse or Filipino au pairs staan bekend dat zij goed kunnen omgaan en zorgen voor kinderen. Dit komt omdat het in hun cultuur zit en zij worden opgevoed om altijd voor andere te zorgen, voor broertjes en zusjes en iederen in de familie, van kleins af aan dient iedereen in het gastgezin elkaar te helpen en mee te helpen in het huishouden.

Voor diegene die interesse heeft om een au pair uit te nodigen, bezoek onze website www.wecareaupair.com om zo de perfect au pair te vinden voor uw gezin!

Advertisements
Tips voor het gastgezin om zich voor te bereiden op de komst van de au pair

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s