Belangrijkste redenen om een au pair uit te nodigen

Een kans op een leuke en culturele kinderopvang

In deze snelle wereld en omgeving, proberen de mensen hun best te doen te houden wat ze hebben, er zijn meestal veel veranderingen die kosten met zich mee brengen, zoals een toename van de kosten van levensonderhoud in bepaalde landen. Dit geldt met name voor gezinnen, of meer specifiek de ouders, die in Nederland wonen.

Net als veel andere landen in Europa, is Nederland geen uitzondering op het verhogen van de prijzen in de dag-tot-dag huishoudelijke basisonderdelen en behoeften. Vanwege deze eisen, zijn ouders of koppels genoodzaakt op zich in een situatie te bevinden waarin ze allebei moeten werken om hun familie goed te ondersteunen.

Terwijl dat is nogal heel gewoon is dat nu in de praktijk in deze moderne tijden beide ouders werken , blijft de vraag: wie zorgt er voor de kinderen als beide ouders werken? Het is misschien handig om dichtbij nabije familieleden of betrouwbare buren te hebben, maar wat als dat niet het geval is?

In Nederland is er een au pair programma waar ouders de gelegenheid krijgen om een au pair uit te nodigen uit een ander land om zo hen voor de duur van 1 jaar te kunnen helpen voor maximaal 30 uur per week. Naast het bieden van hulp met de kinderen kunnen au pairs ook ondersteunend hulp bieden door licht huishoudelijke werkzaamheden te doen zoals, stofzuigen, kinderkamers netjes houden en lichte maaltijden bereiden. Het au pair programma geeft gastgezinnen de kans om kennis te maken met een nieuwe cultuur en zo kunnen de kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met een nieuwe cultuur en een nieuwe taal.

Een au pair is een jong persoon in de leeftijd 18 tot maximum 30 jaar uit een ander land. Wecare AuPair heeft au pairs uit de Filippijnen. De au pairs van Wecare AuPair worden persoonlijk gescreend en geïnterviewd op de Filipijnen en na een uitgebreid intake gesprek met het gastgezin zullen zij een aantal au pairs voorstellen die aan de criteria voldaan van het gastgezin en zo worden ze gekoppeld aan een familie in de Nederland. De au pair mag dan 1 jaar in Nederland blijven om au pair te zijn voor het gastgezin.

Waarom de keuze voor een au pair?

Het hebben van een au pair kan een geweldige en gedenkwaardige ervaring zijn zowel de kinderen en de ouders. Omdat de au pair de duur van 1 jaar mag blijven als gast bij het gastgezin mag de au pair het gastgezin in ruil daarvoor het gastgezin 30 uur per week helpen met het verzorgen van de kinderen en licht huishoudelijke werkzaamheden.

Sommige ouders vragen zich misschien af waarom zij een au pair zouden uitnodigen terwijl zij ook de keuze hebben om de kinderen naar de kinderenopvang te brengen, een oppas of een nanny aan te nemen, hier zijn enkele redenen die men kan overwegen om te kiezen voor een een au pair:

  • Voordeliger. Het vinden van een lokale, professionele nanny kan heel kostbaar zijn voor een gezin, en kinderdagverblijven hebben ook hun dagelijkse of uurtarieven die kunnen oplopen tot een enorme kosten. Ouders willen alleen het beste voor hun kinderen en soms maakt geld niet uit, maar wat als er een meer betaalbare optie is die ook voor de kwaliteit zorgt van de kinderopvang van het kind? Au pairs zijn aanzienlijk meer kosteneffectief en meer betaalbaar dan de hiervoor genoemde opties, met een minimum van 300 euro per maand en een maximum 340 euro!
  • Ook extra hulp in de huishouding. Zoals eerder vermeld, kunnen au pairs mee helpen in de lichte huishoudelijke taken zoals koken en lichte taken zoals stofzuigen en alles netjes houden. Er zal meer aandacht gegeven worden aan de kinderen gezien de kinderen in eigen omgeving is en de au pair zich alleen concentreert op de kinderen van het gastgezin en de aandacht niet hoeft te verdelen over 30 andere kinderen, nog een voordeel is dat de drukte in de ochtend makkelijk word als de kinderen schoolgaand zijn kan de au pair de kinderen naar school brengen en de ouders zich concentreren om naar het werk te gaan.

Registreer nu als gastgezin!

Registreer nu op www.wecareaupair.com of neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Laat de kinderen kennis maken met een andere vorm van kinderopvang en hoe het is om een au pair te hebben in huis die van nature liefdevol en verzorgend is ten opzichte van kinderen!

Advertisements
Belangrijkste redenen om een au pair uit te nodigen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s